Notícies

Notícies

30/11/2016

Els vins de la DO Tarragona, protagonistes a les Jornades Gastronòmiques del Calamar de Salou.

El divendres 2 de desembre s’inicia la primera edició de les Jornades Gastronòmiques del Calamar sota el lema “Del Mar a la Taula”, que fins al diumenge dia 11 de desembre reunirà una vintena de restauradors d’aquesta ciutat de la Costa Dauradada al voltant d’aquesta jornada que organitza la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou i compta amb el suport de la D.O. Tarragona.

A la presentació de les jornades s’hi ha reunit alguns cellers representants dels tretze cellers de la DO Tarragona, la tècnica enòloga de la DO Tarragona, Elisa Ribé, l’ambaixador d’aquestes primeres Jornades Gastronòmiques del Calamar “Del Mar a la Taula”, Txaber Allué, i la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Martina Fourrier, encapçalats per l’alcalde del municipi, Pere Granados.
Granados, ha manifestat que “amb aquesta iniciativa es pretén desestacionalitzar la temporada i potenciar una de les festes més antigues del nostre municipi com es la festa del Calamar.” “Així doncs, a la ja existent Festa del Calamar amb la ja tradicional sortida a pescar i el sopar de dissabte, ara s’ha volgut ampliar l’oferta i apostar per la gastronomia local amb aquestes jornades gastronòmiques del calamar”.
La regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Martina Fourrier, ha explicat que “amb aquesta iniciativa volem posar de manifest que a l’hivern a Salou també hi ha una oferta gastronòmica molt variada i el que pretenem es promocionar-la i dinamitzar-la per tal de donar-la a conèixer tant entre el públic local com dels voltants”.

Per part de la DO Tarragona, Elisa Ribé, ha posat en valor diferents vins del territori tot remarcant els vins de proximitat que tenim a casa nostra. L’ambaixador de les Jornades, Txaber Allué, ha valorat molt positivament aquesta nova iniciativa i ha explicat la gran varietat de menús com de preus que s’hi poden trobar. Allué ha afegit que “les jornades son tot un estímul que ens provoca reaccions noves i alhora ens fa sortir de casa i descobrir nous restauradors i noves maneres de cuinar el calamar”.
Els cellers participants de la DO Tarragona son Cellers Unió de Reus, Vinyes del Terrer de Vila-seca, Adernats de Nulles, Mas Vicens de Cabra del Camp, Estol Verd de Rodonyà, La Boella de La Canonja, Mas Bella de Valls, Camí de Sirga de Miravet, Molí de Rue de Vinebre, Celler Suñer de Ginestar, La Farinera Vins de Rasquera, Celler Pedrola de Miravet i Biopaumerà de Rasquera.

Els restaurants participants en aquestes primeres Jornades Gastronòmiques del Calamar de Salou són: Le Sommelier, O mar restaurant, Asador Córcega restaurant, Bar La Rambla, BanDarra Taverna, Tarambana Taverna, Daba Bar, 4R Gastrobar, Mesón Pa i Oli, Arena Restaurant, La Morera, La Venus de Pepe, Restaurant La Taverna, La Finezza, Gastrobar Cook and Travel, Deliranto. Alucinaciones Gastronòmicas, Sapore di Mare, Cafè di Mare, i Bar Restaurant Aragó.
A més, recordar que entre tots els que participeu en les jornades entrareu en el sorteig d’un tast de vins i visita al Celler Adernats de Vinícola de Nulles i dos entrades a PortAventura; i d’un “Walke&Wine” al Celler Mas Vincenç i dos entrades a PortAventura. Recordar també que s’ha creat un concurs de fotografia de les jornades on els participants han de penjar les seves fotos relacionades amb el calamar a instagram amb el hashtag #calamarsalou2016 fins al pròxim 12 de desembre. La foto guanyadora serà la que obtindrà mes “likes”. El guanyador s’endurà una activitat enoturística a la Ribera d’Ebre: Wine&Kaiac, Vins Sunyer i dos entrades a PortAventura