Notícies

Notícies

09/06/2017

Deu cellers es reparteixen els premis del 23è Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona

Mas Vicenç de Cabra del Camp i De Muller de Reus amb dos primers premis, lideren una llista que es completa amb les Cooperatives de Vila-rodona i de Bràfim i els cellers Biopaumerà de Rasquera, Vins Padró de Bràfim i Molí de Rue de Vinebre. L’acte va tenir lloc aquest dijous al vespre al Tinglado 4 del Port de Tarragona i va reunir un centenar de representants dels cellers i autoritats del territori. El lliurament dels premis forma part dels actes previs de la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de juny a la Rambla Nova de Tarragona.

El Port de Tarragona va acollir aquest dijous al vespre l’acte de lliurament de la 23a edició del Concurs de Premis de la DO Tarragona, un dels actes previs a la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de juny a la Rambla Nova de Tarragona. Finalment han estat 10 els cellers que s’han repartit els 18 premis, entre primers i segons, que s’han lliurat en aquesta ocasió després del tast a cegues que va tenir lloc fa unes setmanes a la Facultat d’Enologia de la URV i que de nou va comptar amb la direcció tècnica de la professora de la Facultat d’Enologia Montse Nadal al capdavant d’un panell de tast format per 25 especialistes d’arreu de Catalunya.
Els cellers guanyadors han estat els seüents: en les categories de vi blanc aromàtic la victòria ha esta pel vi El Terrat de Mas Vicenç de Cabra del Camp; el vi blanc fusta Dent de Lleó de Mas Vicenç i el blanc sec Ipsis Chardonnay de Vins Padró de Bràfim.
La Cooperativa de Bràfim amb el vi Puig Rodó Rosat s’ha emportat de nou la victòria en la categoria de vins rosats, un premi que ja havia guanyat en d’altres ocasions. En les categories de vins negres, els guanyadors han estat el celler Molí de Rué de Vinebre en la categoria de negre jove pel Mims Negre. El Syrah de Muller de Reus ha guanyat el premi de negre criat amb fusta i el vi Adrià de Paumerà, del celler Biopaumerà de Rasquera, s’ha emportat el premi en la categoria de negre criança. Pel que fa a les dues categories de vins licorosos, la victòria en la categoria de vins de licor sec ha estat per De Muller amb el Aureo Seco Muy Viejo i en la categoria de dolços ha estat la Cooperativa de Vila-rodona amb la seva Mistela.
Els segons classificats en les nou categories també van ser molt diversos i com a novetat destacava els dos llocs obtinguts per Vins i Caves Vives Ambròs de Montferri, que debuta com a celler adscrit a la DO Tarragona. Els altres segons llocs han estat per De Muller de Reus, Vins Padró de Bràfim, Mas del Botó d’Alforja, Adernats-Vinícola de Nulles i la Cooperativa de Vila-rodona.
De nou els premis de la DO Tarragona s’han repartit entre tots els territoris vinícoles de la denominació d’origen amb primers i segons premis a les comarques de l’Alt Camp i el Baix Camp i també cap a la nova zona en expansió de la Ribera d’Ebre amb dos primers premis en vins negres. Com sempre, els vins guanyadors es podran tastar i comprar en la propera Fira del Vi de la Rambla Nova.
L’acte de lliurament va comptar amb la presència de diverses autoritats com ara el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués; el delegat del Govern, Òscar Peris; els directors territorials d’Agricultura i de Cultura, Àngel Xifré i Jordi Agràs; la Tinent d’alcalde de Tarragona, Elvira Ferrando; el regidor de Valls, Joan Carles Solé; Gabriel Mas, responsable de relacions Port-ciutat del Port de Tarragona; la vice degana de la URV, Olga Bustos; el president de la CEPTA, Antoni Belmonte i la directora del concurs i professora de la URV, Montse Nadal. Després de lliurament, tots els assistents a l’acte van poder tastar el vins guanyadors i els participants al concurs i també els tastets gastronòmics de Km O elaborats pels restaurants El Llagut i Cocvla de Tarragona i l’Esportell del Bou de Picamoixons, tres establiments que estaran a la Fira oferint les seves propostes gastronòmiques.

23è CONCURS DE VINS DE LA DO TARRAGONA


VI BLANC AROMÀTIC
1er PREMI
El TERRAT. MAS VICENÇ. CABRA DEL CAMP

2on PREMI
ISHII BLANC. VINS I CAVES VIVES AMBRÓS. MONTFERRI


VI BLANC FUSTA
1er PREMI
DENT DE LLEÓ. MAS VICENÇ. CABRA DEL CAMP

2on PREMI
JUJOL 2016. VINS I CAVES VIVES AMBRÓS. MONTFERRI

VI BLANC SEC
1er PREMI
IPSIS CHARDONNAY. VINS PADRÓ. BRÀFIM

2on PREMI
ADERNATS BLANC TEMPUS FUGIT. VINÍCOLA DE NULLES

VI ROSAT
1er PREMI
PUIG RODÓ ROSAT. AGRÍCOLA DE BRÀFIM.

2on PREMI
IPSIS ROSAT. VINS PADRÓ. BRÀFIM

NEGRES JOVES
1er PREMI
MIMS NEGRE. CELLER MOLÍ DE RUÉ. VINEBRE

2on PREMI
CAPITOL ULL DE LLEBRE-MERLOT 2016.
VINS PADRÓ. BRÀFIM

NEGRE CRIAT EN FUSTA
1er PREMI
SYRAH. DE MULLER. REUS

2on PREMI
MAS DEL BOTÓ 2012. MAS DEL BOTÓ. ALFORJA

NEGRES CRIANÇA
1er PREMI
ADRIÀ DE PAUMERÀ.BIOPAUMERÀ. HELGA HARBIG CEREZO. RASQUERA

2on PREMI
NIT DE LLUNA. MAS VICENÇ. CABRA DEL CAMP

VI DE LICOR SEC
1er PREMI
AUREO SECO MUY VIEJO. DE MULLER, S.A. REUS

2on PREMI
VI RANCI. CASTELL D’OR. VILARODONA

VI DE LICOR DOLÇ
1er PREMI
MISTELA. CASTELL D’OR. VILA-RODONA

2on PREMI
AUREO DULCE AÑEJO SOLERA 1954. DE MULLER, S.A. REUS

TARRAGONA, 8 DE JUNY DE 2017