Notícies

Notícies

18/06/2017

Milers de persones inunden la Rambla Nova de Tarragona durant els tres dies de la Fira del Vi de la DO Tarragona

Els 23 cellers presents a la Rambla Nova han servit més de 20.000 degustacions als tarragonins i als visitants que han passat per la fira tot i la forta calor. Les degustacions gastronòmiques, els tallers, la música en directe i les presentacions dels cellers han completat l’oferta de l’esdeveniment que ja es prepara per la 20a edició de l’any vinent

La 19a edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, que s’ha celebrat des de divendres a la Rambla Nova, es va tancar diumenge al vespre amb la satisfacció dels objectius complerts i amb la presència de milers de persones que s’han passejat per aquesta important artèria de la ciutat tastant i buscant entre els més de 120 vins, caves i vermuts que s’ha pogut tastar. Finalment, durant els tres dies s’han servit més de 20.000 degustacions, una xifra considerada com a molt destacada per l’organització tot i reconèixer un petit descens respecte els dos darrers anys, ja que la forta calor que ha fet durant tot el cap de setmana ha frenat la presència d’algunes persones, sobretot en les hores centrals del migdia de dissabte i diumenge.

Durant els tres dies de la Fira els visitants han pogut tastar els vins de 23 cellers, xifra record, que han arribat des de les quatre comarques productes de la DO Tarragona, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d’Ebre. Durant les tres jornades s’han succeït els tastos a la carpa situada a l’extrem superior de la Rambla. Així, han estat set les sessions de tast dels cellers participants a càrrec de l’agrupació de Cellers Singulars de la DO Tarragona, Unió, Vives Ambròs, Adernats, Mas Vicents i Vins Padró. Al voltant de 150 persones han assistit a aquests tastos comentats que s’espera que continuïn en les properes edicions.
Com sempre els vins més buscats, tal i com reconeixen els cellers, han estat els vins premiats en el 19è concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, que es va celebrar uns dies abans de la Fira del Vi. Altres novetats que han tingut lloc en aquesta edició ha estat l’estand conjunt al mig de la Rambla Nova del col·lectiu Cellers Singulars de la DO Tarragona, una recent agrupació dels cellers més petits de la DO per tal d’intentar guanyar presència en el mercat i també realitzar activitats conjuntes.

Des de l’organització s’ha valorat també de forma molt important la presència d’alguns restauradors de la ciutat atrets pels vins de la DO Tarragona per tastar-los i ampliar així la carta dels seus establiments, així com l’oferta gastronòmica complementària que s’ha pogut tastar durant els tres dies, especialment amb la presència de tres restaurants del territori com han estat l’Esportell del Bou de Picamoixons, el Llagut i el restaurant Còcvla de Tarragona. Dissabte al matí també va tenir una degustació gastronòmica a càrrec de la DOP Siurana i a la tarda, en el moment de més afluència de visitants, va tenir lloc una actuació en directe de ‘Tonetti i els farsants del suing’.
L’organtizació de la Fira del Vi de la DO Tarragona, el propi consell regulador, un cop tancada la fira assegura que començarà a treballar ben aviat en la propera edició, la XX, per intentar fer-la encara més gran i atraure tarragonins, visitants del territori i turistes que visiten la ciutat i que queden sorpresos per la fira i es converteixen en uns bons ambaixadors de la DO Tarragona als seus països.