Notícies

Notícies

27/06/2017

La DO Tarragona torna a participar als Divendres DiVins amb un concert/maridatge amb Epítet Trio al Pretori de Tarragona

Del 30 de juny a l'11 d'agost les 7 DO's del territori organitzen la quarta edició d'aquest cicle que uneix música, patrimoni i vi amb denominació d'origen. A Tarragona la cita serà el proper divendres 14 de juliol a les 19.30h

Les set denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, la DO Montsant, així com la DO Catalunya-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, s’han unit de nou en la quarta edició dels Divendres DiVins, una iniciativa que es portarà a terme enguany des d’aquest divendres 30 de juny fins el divendres 11 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius. El protagonisme per la DO Tarragona serà el divendres 14 de juliol al Pretori de Tarragona amb un concert/maridatge amb el grup local Epitet Trio. Les entrades ja es poden reservar al 977.217931 o a info@dotarragona.cat perquè l'aforament és limitat.

Epítet Trio

El trio Epítet neix de la voluntat de fer un viatge a través de la poesia de casa nostra amb la música com a vehicle d’expressió i suport per la paraula. Amb l’ajut de diverses persones del món de la literatura i l’ensenyament, hem seleccionat un seguit de poemes dels noms més destacats de la poesia catalana de tots els temps i les hem musicat adequant les melodies i acompanyaments a la temàtica dels versos, l’autor i les seves singularitats expressives.

Un viatge poètico-musical que es traduirà en dues vessants: d’una banda, el format de concert per sales i auditoris, i de l’altra, un espectacle pedagògic per a escoles i instituts, encara en procés de creació.
El grup el formen:
Lluís Barceló (guitarres i veus), veterà músic tarragoní amb una àmplia experiència en composició. Amb els anys, ha desenvolupat una musicalitat i un estil propi que impregna tots els seus temes i musicacions. De formació autodidacta, ha format part de bandes d’estils molt diversos, des del rock simfònic i progressiu de G.A.N.A o AppleSmellColour fins al folk de Fireplace o el jazz de TastDeVinils.

Uri Mas (baix, guitarres i veu principal), cantant, compositor, director de cors i arranjador vocal. Ha format part d’AppleSmellColour, del grups vocals Zetzània i Ol’Green (aquest darrer, finalista de la primera edició del programa Oh Happy Day! de TV3), i ha estat el director musical i compositor de l’espectacle pluridisciplinari Projecte 34. També forma part del quartet vocal The4Men’s i dirigeix les corals The SoundDreamers i VnG’s Gospel Choir.

Roger Conesa (saxo, percussions, programacions, ukelele i veus), polifacètic multiinstrumentista, compositor i arranjador. Ha treballat en diverses produccions musico-teatrals entre les que destaquen Lord-K, Killer o Jazz en Viu… swing!. A més, ha col·laborat amb artistes com Joan Dausà, Vicens Martín o Roger Mas. Entre els seus projectes propis trobem Backdoormen i Roger Benet i els Oximorònics entre altres.

Presentació de Divendres DiVins

La voluntat dels organitzadors, tal i com ha remarcat avui a Tarragona en la presentació del cicle el director territorial de Cultura, Jordi Agràs, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. En la presentació a la seu de Cultura al carrer Major han acompanyat Jordi Agràs el delegat territorial d’Agricultura Àngel Xifré i també representants de totes les DO’s participants.

Aquesta quarta edició dels Divendres Divins comença aquest divendres 30 de juny a la Cartoixa d’Escaladei on a part de les 19.30 hores es podrà fer una visita comentada a aquest espai on tindrà lloc posteriorment un tast de vins de la DOQ Priorat amb una proposta artística que anirà a càrrec de Sergi Esparza i Companyia. Serà la primera d’un seguit de set propostes que conduirà a tothom que tingui un interès a visitar el Monestir de Poblet, el Pretori de Tarragona, el Castell d’Escornalbou, el Monestir de Santes Creus, el Museu Lula Pérez de Marçà o el Celler de Pinell de Brai. La proposta artística que s’unirà als vins del territori serà enguany bàsicament musical amb grups de les nostres comarques com els poemes musicals d’Epitet Trio, el jazz amb regust ebrenc de Laura Garí, el jazz més tradicional del Grup Musical RCS (Rodríguez-Capdevila-Sáez) així com les propostes d’Olijazz, Artrio o la música de la banda de jazz fusió Leitmotiv.

L’organització recorda que les diverses activitats del cicle Divendres DiVins són limitades en quant a afluència de públic. Per aquest motiu, recomana adquirir les entrades al preu de 5 euros de forma prèvia a cadascuna de les set DO’s organitzadores de cada sessió. Igual que l’any passat, l’organització realitzarà diversos sortejos de lots de vins entre tots aquells que acudeixin a les set sessions dels Divendres DiVins. Una altra novetat d’enguany és que el Consell Regulador de l’Avellana de Reus també ha volgut col·laborar en els Divendres DiVins oferint degustacions d’avellanes per acompanyar el tast dels vins.
 
Dates, espais i artistes 4a edició Divendres DiVins
 
30 de juny / DOQ Priorat / Cartoixa d’Escaladei/ 19.30h
SERGI ESPARZA I COMPANYIA
 
7 de juliol / DO Conca de Barberà/ Monestir de Poblet / 19.30h
LEITMOTIV
 
14 de juliol / DO Tarragona / Museu Arqueològic-Pretori Tarragona / 19.30 h
EPITET TRIO
 
21 de juliol / DO Catalunya / Castell  d’Escornalbou / 19.30 h
OLIJAZZ
 
28 de juliol / CRDO Penedès / Monestir de Santes Creus / 19.30 h
ARTRIO
 
4 d’agost / DO Montsant /Museu Lula Pérez de Marcà / 19.30h/
GRUP MUSICAL RCS
 
11 d’agost / CRDO Terra Alta / Celler de Pinell de Brai / 19.30 h
LAURA GARÍ