Notícies

Notícies

15/04/2018

La DO Tarragona ofereix un tast a Alimentaria de vins elaborats amb varietats tradicionals del Camp de Tarragona

El tast dirigit tindrà lloc aquest dimecres a les 15.30h a l’espai Fodd & Gastronomy Hub Alimentaria

El Consell Regulador de la DO Tarragona ofereix aquest dimecres 18 d’octubre a les 15.30h un tast a l’espai Food & Gastronoy Hub Alimentaria de la Fira Alimentària de Barcelona en el qual donarà a tastar quatre vins representatius de diversos cellers de la DO Tarragona. El tast, dirigit per l’enòloga del CRDO Tarragona, Elisa Ribé, oferirà la particularitats que tots quatre vins estan elaborats amb varietats tradicionals de la zona del Camp de Tarragona, com poden ser el xarel·lo vermell, l’ull de llebre o el moscatell, essent quatre vins representatius d’aquesta denominació d’origen.
Els quatre cellers participants al tast seran Adernats-Vinícola de Nulles, Celler Mas Bella de Masmolets (Valls), Celler Mas Vicens de Cabra del Camp i Celler de Muller de Reus.
En concret es tastarà el Xarel·lo Vermell, un vi limitat en quant a la seva producció elaborat per Adernats-Vinícola de Nulles des de fa tres anys i que s’ha convertit en un dels vins destacats d’aquest celler modernista de l’Alt Camp a partir d’un tipus de raïm amb molt poca superfície conreada en aquests moments: el Bella Negre Criança, elaborat amb ull de llebre pel Celler Mas Bella de la petita pedania de Masmolets, a tocar de la ciutat de Valls: el Vi del Vent, un vi dolç elaborat pel celler Mas Vicenç, situat a Cabra del Camp, a partit d’un raïm de moscatell de gra petit. El tast el tancarà un dels vins històrics de la DO Tarragona, el vi Aureo Dulce Añejo, elaborat a partir d’una solera de 1954 del celler De Muller de Reus amb garnatxes blanques i negres. Es tracta d’un vi dels anomenats Tarragona Clàssics a partir dels quals es va fundar la DO Tarragona.