Notícies

Notícies

17/05/2018

‘La revolució dels sentits’, una jornada per posar en valor la IGP Calçot de Valls i els vins DO Tarragona

Aquesta jornada gratuïta de divulgació i debat tindrà lloc el dilluns 21 de maig al Convent del Carme de Valls.

El dilluns 21 de maig al matí, a partir de les 9h, tindrà lloc al Convent del Carme de Valls una jornada que vol fer entrar en diàleg dos elements referencials de la qualitat productiva del territori: el calçot de Valls amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i els vins produïts sota la Denominació d'Origen Protegida (DO) Tarragona. Es tracta d’una iniciativa del Departament d’Agricultura de la Generalitat a Tarragona amb el suport de la DO Tarragona i la IGP Calçot de Valls.
Durant aquest dia hi haurà espai per conèixer tant a productors de la zona; per escoltar representants d’associacions vinculades a la preservació i potenciació de la producció de proximitat, i també es coneixeran les experiències d’altra iniciatives similars a d’altres zones del país. Per part de la DO Tarragona hi participarà el seu president Josep Lluís Grogués i l’enòleg Vicenç Ferrer.
La jornada parteix de la premissa que els productors de calçots de l’IGP i els cellers de la DO Tarragona tenen molt clar que la qualitat del seu producte és molt diferenciada respecte a altres opcions al mercat, però pel consumidor final aquesta percepció no és prou evident encara, possiblement per manca de coneixement. Cal més i millor comunicació? El sector de la restauració és, sense cap mena de dubte, qui pot jugar un paper clau en aquesta comunicació i qui pot obtenir-ne els primers beneficis. El focus està en el veritable protagonista de qualsevol producte: el consumidor.
L’acte comptarà amb la participació de diverses persones expertes en la comunicació i la posada en marxa de noves iniciatives com ara el professor de la URV Jaume Salvat, que farà una intervenció sobre el potencial del Calçot de Valls i els vins de la DO Tarragona i també la periodista Carme Gasull sobre periodisme i comunicació gastronòmica. L’acte el clourà una taula rodona amb representants de tots els sectors amb el títol ‘Vins, calçots i calçotades. Premium versus low cost’.

Inscripcions
La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s a través dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona:
Tel.: 977250450 jgilsantos@gencat.cat
Persones de contacte: Antonio Gil o Maribel Bolós.
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat:
www.ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt