Notícies

Notícies

05/08/2010

EL CELLER MAS BELLA INAUGURA LES SEVES INSTAL·LACIONS A MASMOLETS-VALLS

Més d'un centenar de persones entre autoritats i amics van assistir el dilluns 2 d'agost a la inauguració del Celler Mas Bella i la presentació en societats dels vins que produeixen i que ja es troben al mercat des de fa unes setmanes. Com autoritats van assistir a l’acte: Sr. Xavier Sabaté (Delegat del govern a Tarragona), Sr. Albet Batet (Alcalde de Masmolets), Sr. Carme Mansilla (Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Camp), Sr. Josep Lluís Grogués (President DO TARRAGONA), altres autoritats i en Pere Tàpies.

Constituït el 15 d’abril del 2009, per Josep Maria Vilanova i Elisa Ribé, el celler es dedica a l’elaboració de vi blanc, rosat i negre sota el paraigües de la Denominació d'Origen Tarragona (DO Tarragona).
Aquest celler és un repte personal dels propietaris per a continuar la tradició familiar vitivinícola ja què l’avi Ribé ja elaborava vi en aquestes instal·lacions. I donar un valor afegit a les seves vinyes, al poble i al territori, oferint un projecte enoturístic familiar i de qualitat. Així ho va explicar Elisa Ribé en la presentació del celler davant de tots els convidats. L'acte inaugural va estar presidit, entre d'altres, per l'alcalde de Valls, Albert Batet; el delegat del govern de la Generalitat, Xavier Sabaté i la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp. També hi va assistir el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, i d'altres representants de cellers de la DO Tarragona. Totes les autoritats van mostrar la seva satisfacció pel nou projecte que arriba, tot i els temps econòmicament difícils en que ens trobem, amb una forta embranzida i amb el convenciment que la feina ben feta acaba assolint els resultats programats.

El Celler Mas Bella, aprofitant la celebració aquesta setmana de la Firagost a Valls, també ha tingut un estand al carrer de la Cort en el qual ha donat a conèixer els tres vins que ha elaborat fins al moment a centenars de vallencs i de visitants que s'han passejat durant dos dies pels carrers de la capital de l'Alt Camp.

El Celler Mas Bella es troba ubicat al terme de Masmolets, al carrer Sant Roc, 8, en la casa pairal de la família; tot rodejat de les vinyes de les quals s’extreu el raïm per fel el vi. Aquestes vinyes són propietat de la família Ribé. 8 hectàrees de vinya de les varietats Ull de llebre, Macabeu, Parellada i Xarel·lo plantada aquest hivern.
D’aquesta primera anyada s’han elaborat 3.000 ampolles de vi BELLA BLANC, 1.000 ampolles de BELLA rosat i 4.000 ampolles de BELLA NEGRE. Els tres vins s'elaboren sota el paraigües de la DO Tarragona.

Dels ceps i raïm seleccionats s’han elaborat aquests tres tipus de vi:
-  Bella blanc 2009: cupatge de 80% macabeu i 20 % parellada. Vi fresc i sec de colr groc pàlid, amb aromes de fruita blanca, amb un toc floral i herbaci, en boca és agradablement fresc i suau amb una fina estructura àcida. Company perfecte d’amanides fresques, barndada de bacallà, salmó, marisc i peix en general.

- Bella rosat 2009: 100% Ull de llebre. Vi de color cirera amb tons brillant. Aroma intensa de fruites vermelles, gerds, maduxes, cireres, ... En boca és intens, fresc i aromètic amb tocs àcids compensats pel seu equilibri entre dolçor i acidesa. Ideal per acompanyar les tradiconals “tapes” d’aperitiu així com plats de verdura i amb totes les receptes en les que s’utilitza el tomàquet o la salsa de tomàquet, com pasta, lasanya o pizza.

- Bella negre 2009: 100% Ull de llebre amb 2 mesos en fusta. Color granate amb tons violàcis de capa intensa.  Aroma intens i complex amb aromes a fruita vermella confitada i tocs torrefactes aportats pel seu pas per roure i especiats. Marida bé amb carns blanques i vermelles a la brasa o estofades, formatges curats i embotits selectes.
 
Més informació
cellermasbella@gmail.com, mòbil 600 269 786.